Cím: A tízparancsolat (rövid verzió)
Kiadó: Arany Forrás Kiadó
Kiadás éve: 2011
Műfaj:
Oldalak száma: 11
ISBN: 978-615-5034-21-3

Miért ​kell a törvény? Erre a kérdésre sokan így válaszolnak: azért, mert visszatart a bűn elkövetésétől. Ám tapasztalataink szerint a legjobb törvény is tehetetlen a gonoszság áradatával szemben.

A Tízparancsolat – minden emberi törvény alapja – nem paragrafusokba rendezhető tilalmak sorozata. A Tízparancsolat lehetőség, kerítés, ami véd és felszabadít a jóra. Ezért kell meg­keresni e parancsolatok biztosan célba vezető ösvényét.
Ez a néhány mondat Istennel és felebarátainkkal való kap­cso­latunknak az alapja. Ezért sorskérdés, hogy megválaszoljuk: mit jelent számunkra ez a tíz ige.
A 21. századra elhomályosodott igazi emberiesség sokszor elfelejtett titkát őrzik ezek az ősi kőtáblák. Isten Tízparancsolata szárny, és nem teher, de csak akkor, ha Jézus példaadása nyo­mán a lényegét, a szeretetet fedezzük fel benne. Bod Péter 18. századi református lelkipásztor írta, hogy a törvény:
„Erős sövény, amely kirekeszti a gonoszokat,
város kőfala, amely őrzi a jókat.”
Segítségével odatalálhatunk Hozzá, aki nemcsak a példát adja, hanem győzelmes életének erejét is. Szeretné, ha rátalálnánk a bűntől felszabaduló élet titkára, emberségünk igazi céljára.

Megnyitás PDF-ként

A TIZPARANCSOLAT_rövid